Dynamisk analyse

MBD er en kraft og bevægelsesanalyse

Jeg tilbyder dig at lave en Dynamisk simulering og analyse af din idé eller produkt, når det passer ind i din tidsplan.

Fordelen ved at lave en dynamisk analyse, når man finder en idé er, at man langt hurtigere kan se, hvordan mekanismen bliver påvirket i alle bevægelige dele og led, og hvordan den påvirker dens omgivelser, fx responsen ind i det, hvor i konstruktionen er fastgjort eller står på, hvilket gør det lettere at se om det er en realistisk idé eller hvad der skal til for at komme videre med ideen/konceptet og for at få den gennemført.

Det er ligeledes godt at lave en dynamisk analyse for at kunne bruge de kræfter der opstår i systemet under bevægelsen til brug ved styrkeundersøgelse af produktet.

Der bruges MBD til at udføre den dynamiske analyse med, da den med fordel kan bruges på systemer bestående af mange bevægelige dele.

Der bruges fx MBD simulering til:

 • Simulering af kinematisk bestemt bevægelse af mekanismer.

Hvor man finder de kræfter ,der opstår i systemet og de aktuatorkræfter, der skal bruges for at frembringe den ønskede bevægelse.

 • Simulering af mekanismers bevægelse drevet af kræfter.

Hvor man finder de kræfter og bevægelse i systemet, der kommer af de ydre kræfters påvirkning af systemet.

Generelt kan der siges, at disse simuleringer/animeringer, som er af fysiske systemer bygget på matematiske modeller genereres der fx grafer for positioner, hastigheder og acceleration af de punkter i systemet, der ønskes eller er afgørende for den pågældende analyse. Det samme gælder for: Reaktionskræfter, ydre kræfter, fjeder/dæmper systemers kræfter og koefficienter, friktion og aktuatorkræfter.

Når systemet er simuleret, kan konstruktionsparametrene ændres og modellen kan ofte genbruges med de nye konfigurationer, for derefter at sammenligne resultaterne, hvilket gør en bedre i stand til at komme med et kvalificeret bud på den bedste konfiguration.

En MBD analyse giver en god dokumentation af produktet over for ens interessenter.

Analysen kan med fordel bruges i en eller flere af følgende faser:

Idé-

Koncept-

Konstruktion-

og/eller

Implementeringsfasen

eller

optimering af eksisterende produkter, inden for en lang række af industrier, fx:

 • Fremstilling: robotmanipulatorer, transportbånd, pumper, værktøjsmaskiner, emballeringsudstyr, gear, step- og servermotorer.
 • Industrimaskiner og robotter
 • Kraner, spil, motor mv.
 • Rumfart og forsvar: Flymotorer, rumfartøjer, landingsgear, våbensystemer, våben, flysimulatorer, militære  køretøjer mv.
 • Køretøjer: bremsesystemer, styresystemer, motorer, gearkasse, koblinger, karrosseri, affjedring,  vinduesvisker mv.
 • Tungt udstyr: Kraner, spil, gravemaskiner, landbrugsudstyr, hydrauliske styresystemer, bæltekøretøjer, gaffeltrucks, forlystelsesparker mv.
 • Medicinsk: Biomekanik, Menneskelig bevægelse, genoptræningsudstyr som fx knæ mv.
 • Forbrugsvarer: Sportsartikler, cykler, romaskiner, værktøjer, printere mv.
 • Energi: Vind mv.
 

Mekanisme Dynamik

Der laves følgende analyser:
Forward: analysere et system for reaktionskræfter og bevægelse der forårsages af ydre kraftpåvirkninger. Inverse: Her bestemmes en kinematisk bevægelse af systemet og man kan fx finde reaktions- og aktuatorkræfter.

Ligevægt: hvilke kræfter skal der til for at holde et system i ligevægt ved nogle givne startbetingelser.

Simulering

Her fås resultaterne for alle tidstep af den valgte analyse, fx reaktions- og aktuatorkræfter og accelerationer, hastigheder og positioner i form af grafer og tabeller.

Animering

Animation: Laves ud fra bevægelsesligningen der er lavet til simulering, og giver dermed en viden om at bevægelsesligningerne er acceptable, hænger systemets legemer sammen i alle led. (Animering er en meget simpel gengivelse af geometrien, men den afspejler den fysiske verden i forhold til bevægelsen)

Len Engineering laver også følgende

Kinematisk analyse

Der laves også rent kinematisk analyse af systemer, som kun er en del af en Inverse analyse.

Stabilitet

En forlængelse af forward eller inverse analyse, hvor man kigger på stabiliteten af fx en kran.

Statiske beregninger

Rent statiske beregninger af systemer.

MBD

Der er mange problemstillinger inden for Dynamik i Mekaniske systemer, ring/skriv for at få en uforpligtigende snak og lad os i fællesskab finde ud af hvordan Len Engineering kan hjælpe dig med din opgave!

Kontakt

Brian Pedersen

 • +45 31 36 54 40
 • Brian@LenEngineering.dk
Luk menu